Village Center Station

Structural engineering for a nine-story above grade, precast office tower with an additional two stories below grade in Greenwood Village, at the Arapahoe RTD Light Rail Station. The first phase featured 245,000 square feet of office space and a five-story precast parking structure with 840 spaces. The parking occupies the two below grade stories of the office tower and several partial floors within the office tower above grade. A three-story precast office structure is adjacent to the office tower and parking structure, sharing a common wall on the west side of these structures. A multi-discipline Revit ™ model served as the centerpiece of an integrated delivery process for the project. The overall project has received LEED ™ Gold designation from the U.S. Green Building Council.
Project Details